BB – bezlepkový brownie

Brownie je základ. Jednoduchý, vždy poteší a nikdy neostane nazvyš. Všelijaké recepty som vyskúšala. Akože, to cesto zo sáčku je istota ale je to cesto zo sáčku a starký by ma hnal z domu, keby som mu halušky spravila zo sáčku (keby o tom vedel), takže ak si chcete pochutnať, je vám jedno čo dáte do úst, nekomplikujte si život a spravte si brownie zo sáčku. Tento recept, je trošku náročnejší na suroviny, ale všetky sú dostupné. Snažila som sa aby bol zdravší, nie precukrovaný a zároveň výživný a chutný.

Potrebujete:

  • 3 vajcia
  • 200g xylitolu alebo kokosového cukru
  • 40g mandľovej múky
  • 40g kokosovej múky
  • 20g kakaa (NIE GRANKA!)
  • vanilkový extrakt
  • polovica ČL instantnej kávy
  • štipka soli
  • 160g horkej čokolády (dala som až 99% – bolo to trochu horké, takže tá 80tka by mohla byť akurát, menej by som nedávala)
  • 60g kokosový olej
  • javorový sirup – podľa chuti, treba ochutnávať cesto či nie je horké, ja som dala asi 100g ale možno by stačilo takých 50g, ak nebudete mať veľmi horkú čokoládu
  • arašidové maslo a ešte trochu brezového cukru (nemusí byť)

Postup:

Vajcia s cukrom poriadne vyšľahajte až do bledej tuhšej hmoty. V miske zmiešajte múky, kakao, vanilku, kávu, soľ a javorový sirup. Všetko znova premixujte. Rozpustite kokosový olej s čokoládou a vylejte to do cesta a znova zamixujte. Preložte do plechu. Trochu arašidového masla (asi lyžicu) rozpustite a rozmiešajte s cukrom a vyďobkajte to navrch koláča a jemne to tam rozotrite. Ale tento posledný krok nemusíte robiť. Inak, kľudne dajte do cesta čučoriedky alebo posypte vršok kokosom, je to úplne na vás. Pečte na 170 stupňoch asi 30 minúť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *