Krémový jahodový zákusok

Ja a príprava zákuskov, nejdeme veľmi dokopy – som netrpezlivá a gramblavá. Túto bombu si však vybral môj šéf a tak som nemala inú možnosť ako hecnúť sa a urobiť ju tak, aby vyzerala ako z knižky! Hecla som sa a poviem Vám, je zdravá, chutná a pokojne by mohla ísť do knižky! Dá sa pripraviť aj z „normálnych“ prísad, ja však pridám recept, ktorý je zdravý, nízkokalorický a plný bielkovín, takže ak akurát máte na saláme to ako vyzeráte, dajte si tam cukor a múku akú chcete.

Čo potrebujeme:

Cesto:

  • 2 vajcia
  • 30g ovsenej hladkej múky (pomleté vločky)
  • 30g práškového cukru (brezový/stévia)

Plnka:

  • 750g mäkký nízkotučný tvaroh
  • 20g želatíny (jedno balenie)
  • asi 4 PL lyžice brezového cukru alebo iného sladidla – koštujte to a slaďte podľa chuti
  • vanilkový extrakt

Poleva:

  • 200g rozmixované jahody (dala som z konzervy)
  • 4g agar
  • 200 ml voda
  • 2 PL brezový cukor

 

Ako na to?

Cesto si pripravíme tak, že oddelíme bielky od žĺtkov. Z bielkov si vyšľaháme sneh, pridáme cukor a ku koncu prišľaháme žĺtky. Preosiatu múku jemne primiešame vareškou. Cesto dáme piecť na 15 minúť asi pri 160 stupňoch. Môžte použiť okrúhlu formu (22 cm) alebo menší plech s vyššími okrajmi. Určite použite papier na pečenie.

Plnku spravíme z tvarohu, sladidla a vanilkového extraktu – všetko zmixujeme. Pripravíme si želatínu podľa návodu na obale – väčšinou sa nechá napučať 15 minút v cca 200 ml vody a potom sa zahrieva kým sa úplne nerozpustí. Nevarí sa!!! Rozpustenú želku jemne zašľaháme do krému. Vylejeme na vychladntý korpus a necháme stuhnúť v chladničke.

Polevu pripravíme takto: z agaru si spravíme želatínu – vodu a agar dáme variť a primiešame rozmixované jahody, dosladíme a odstavíme. Po vychladnutí ju vylejeme na tvarohovú plnku a znova necháme stuhnúť.

Ideálne je keď to celé tuhne aspoň 8 hodín.

Dobrú chuť!!!

1ks má asi 135 kcal, 15g sacharidov, 15g bielkovín a 2g tukov

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *