Vegánsky, bezlepkový a nízkokalorický. Samozrejme zdravý, ako všetky moje recepty. Chutný, o tom niet pochýb a hlavne jed-no-du-chý! Tak to já ráda. Skúsite?
Potrebujeme:
- 75g bezlepkovej ovsenej múky
- 50g múky z vlašských orechov
- 1 ČL kypriaceho prášku
- štipka soli
- 1 ČL škorice, trošičku muškátového oriešku
- 15g chia semienok
- 80g vody
- 120g mandľového nesladeného mlieka
- 50g erytritolu
- 30g Zero Calorie sirupu od Gymbeam, príchuť lieskový oriešok
- 200g nakrájaných, obielených jabĺk
- šťava z citróna
Postup:
Najprv si pripravíme „vajce“ – zmiešame chia semienka s vodou a necháme 5 minút postáť. Jablká zalejeme šťavou z citróna a takisto ich necháme postáť, pôjdu až na cesto.
Múky, kypriaci prášok a štipku soli, škoricu a muškátový oriešok si zmiešame dokopy. V druhej miske alebo v mixéri zmiešame mlieko, „chia vajce“, erytritol a sirup. Potom zmiešame suché a mokré prísady dokopy. Cesto si vylejeme do menšieho plechu, navrch naukladáme jablká, môžme ich trošku potlačiť. Môžme posypať ešte erytritolom. Pečieme na 180 stupňoch cca 30 minút. Koláč necháme vychladnúť a nakrájame.
1ks, čo je cca 60g má 108 kcal, 7B, 14S, 3T a 3,4g vlákniny.