ZERO MUFFINS

Grandiózne mafky,  s tak nízkym počtom kalórií, že aj keby ste ich zjedli všetky, ste stále pomerne „v pohode“ s vaším kalorickým prijímom, pretože ak by ste aj boli nad svojím „rozpočtom“ nebude to až tak veľa ako za normálny muffin, napríklad.

Z tejto dávky vyjde cca 6 muffinov, čo je približne 240 kcal, ak sa v tom trošku orientujete, je to málo, na to, že sú to muffiny. Pre porovnanie, jeden klasický čučoriedkový muffin, ktorý môže mať cca 70g má 241 kcal. O cukre a tuku, ktorý v ňom je ani nehovorím. Jeden ZERO MUFFIN má cca 50g, čo je 50 kcal, 3,6g bielkovín, 6,7g sacharidov a 1g tuku. Samozrejme, nie všetky sú rovnako veľké. Mala som 30 gramový ale aj 60 gramový, berme ale ako priemer, ten náš 50 gramový muffin. Garantujem vám, že chutí OMNOHO lepšie ako klasický muffin!

Potrebujeme:

  • 20g makovej múky (značka TOPRAVE, kupujem v Kraji)
  • 20g odtučnenej kokosovej múky (značka TOPRAVE, takisto v Kraji)
  • 20g samokysnúcej múky (používam značku DOVES FARM a kupujem v YEME)
  • 4g kypriaceho prášku
  • škorica
  • 20g erytritol (TOPRAVE v Kraji)

Zmiešame tieto suché prísady. A v druhej miske zmiešame:

  • 100g nastrúhaného obieleného jablka
  • 30 ml Alpro nesladeného mandľového mlieka (to už majú aj v Lidli)
  • 60g vaječných bielkov (kupujem Liquid Egg whites od GymBeam)
  • 20 ml Zero Sirupu vanilka (značka GymBeam)
  • vanilková stévia (značka Nicks z Aktinu)

Zmiešame obe misky dokopy a muffinovú formu naplníme skoro do polovice, tak aby nám ostalo cesto na „zakrytie“ – mne ich vyšlo šesť, takže neplňte celý plech ak máte ten dvanástkový.

V menšej miske si rozmiešame ešte 15g arašidového práškového masla (nájdeš na GymBeam), „cvrk“ vanilkového zerosirupu a trošilinku vody. Chceme mať redšiu konzistenciu ale nie veľmi, nech sa nerozteká. Túto plnôčku lyžičkou prskneme na muffiny, zvyšok zožereme a potom ich prikryjeme zvyšným cestom. Nemusíte to zatláčať, proste to tam tak poďobkajte, nech to je zakryté. Ono sa to skonsoliduje pri pečení.

A pečieme na 200 stupňoch cca 20 minút. Ak vytiahnete špáratko čisté, vyberajte. Nechajte ich vychladnúť a potom ich opatrne vyberte. Používam silikónovú formu, je to ideálne, nič sa nepripečie a perfektne sa to vyberá.

Muffiny možno nevyzerajú ako tie krásne zlatohnedé čučoriedkáče v kaviarni ale sú veľmi chutné, sú šťavnaté, čo ma veľmi prekvapilo a dosť ma to potešilo, keďže väčšinou mám pri zdravých variantoch so suchotami problém. Tieto sú naozaj, naozaj výborné. Proste vááálím. Nemáte za čo! 😀

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *