Chilli karfiol

Výborný recept na ľahkú zdravú prílohu k mäsu, alebo šošovici. Takisto super nápad na šalát – teplý alebo studený.

Potrebujeme:

  • 1 karfiól
  • 2 PL kokosového oleja (pokojne menej ak si strážite makrá)
  • 1 strúčik cesnaku
  • 2 PL paradajkového pretlaku alebo paradajkovej omáčky
  • trošku sušeného čili
  • trošku provensálskeho korenia
  • 100g kokosového mlieka (použila som BodyFuture)
  • soľ

Postup:

Karfiól si porozdeľujeme na ružičky.Na panvici rozhohrejeme olej, pridáme roztlačený cesnak a asi pol minútky opekáme.

Pridáme karfiól a na strednom plameni ho restujeme asi 20-25 minút.

Potom pridáme pretlak, čili a korenie a restujeme ďalších 5 minút.

Nakoniec polejeme kokosovým mliekom a posolíme a varíme cca 5-7 minút.

 

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *