Špaldové pečené taštičky

Zachovajte pokoj! Vyzerá to komplikovane ale keď som to zvládla ja, v rámci čakania na upečenie karfiolu, tak to zvládne každý! Tieto tašťule, sú plnené špenátom, cuketou a parmezánom, lebo tak mi to napadlo, ale je jedno čo si dáte dovnútra, dokonca tam môžte dať sladkú plnku – také jabĺčka s orieškami a hrozienkami… Alebo mleté mäso, bryndzu… Čokoľvek. Malo by vyjsť desať taštičiek – desať porcií.

Potrebujeme:

Cesto:

  • 160g celozrnnej špaldovej múky (dala som polohrubú)
  • 1 vajce
  • 2 PL olivového oleja (20g)
  • soľ
  • 0,5 ml vody
  • 1 vajce na potretie
  • cca 30g múky na pomúčenie dosky

Plnka:

  • polovica cukety
  • asi 50g listového špenátu
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 ČL bazalkového pesta
  • 7g strúhaného parmezánu

Postup:

Rúru si vyhrejeme na 180 stupňov. Všetky prísady na cesto (múku, vajce, olej, soľ a vodu) zmiešame a vymiesime rukou cestíčko. Ak sa vám bude zdať priveľmi tuhé, pridajte viac vody ale mne poldecko úplne stačilo. Vytvarujeme si guličku a necháme 10 minút odležať.

Plnku pripravíme tak, že si na panvici, na kvapôčke oliváča, osmahneme cuketu domäkka, pridáme cesnak, špenát a pesto a premiešame, kým špenát nesublimuje 🙂 Potom si zmes preložíme do misky a zmiešame s parmezánom.

Vrátime sa k cestu – na pomúčenej doske ho vyvaľkáme na cca 2-3 mm a pohárom vykrajujeme kruhy. Do týchto krúžkov lyžičkou naložíme plnku, potom kruh preložíme na polovicu a zlepíme, zatvoríme vidličkou. Preložíme na plech, potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme cca 15 minút na 170 stupňoch.

1 porcia vyhádza zhruba na 130 kcal, 4B, 15S, 6T

Podávajte to buď ako prílohu k polievke (paradajkovej), grilovanému lososu, či len tak. Dobrú chuť.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *