Hrnčekové koláče sú super, lebo ich jete rovno z hrnčeku a nemusíte sa zapodievať tým, či sa vám ich podarí vyklopiť bez toho aby sa prilepili. Tento koláčik je z rastlinných surovín. Je výborný a pripomína mi škoricové hniezdo! Mňam. Ak máte mikrovlnku je za tri minúty hotový. Ak nie (ja nemám), počkáte si 15 minút.
Potrebujeme:
- 40g mandľovej múky (jemne pomleté mandle)
- 30g mandľového nesladeného mlieka
- 5g kokosového oleja
- 5g javorového sirupu alebo medu alebo stévie
- štipku kypriaceho prášku
- 5g kokosového cukru
- pol lyžičky škorice
Všetky prísady okrem cukru a škorice, zmiešame v hrnčeku alebo malej zapekacej miske.
Škoricu a cukor si premiešame v druhej miske a nasypeme do hrnčeka.
Nožom to jemne vmiešame dnu a vytvoríme taký škoricový vírik.
Buď to dáte na 1-2 minúty do mikrovlnky (bude to strašne horúce!!!) alebo na 15 minút do rúry na 180 stupňov.