Grilovaná špargľa s karfiólovým pyré

Výborné, sýte, zdravé a ľahké jedlo plné vitamínov. Len pár prísad a máte perfektný obed za 15 minút!

Potrebujeme:

  • 1 menší karfiol
  • 10 šparglí – to je jedno koľko si dáte
  • balkánsky syr, fetu alebo parmezán cca 50g
  • cesnak – strúčik
  • soľ, korenie
  • pór na ozdobu

Postup:

Karfiol natrháme na menšie kúsky a dáme variť na 10 minút alebo pariť (ostanú v ňom vitamíny).  Zo špargle si odkrojíme posledné 3-4 cm a na sucho ju ogrilujeme na panvici asi tri minúty z každej strany. Poslíme a pokoreníme.

 

Keď je karfiol mäkký, prehodíme ho do mixéru a pridáme prelisovaný cesnak, syr, korenie a všetko poriadne rozmixujeme na kašu.

A potom už len servírujeme. Napríklad s opečenými paradajkami (ak ich tepelne upravíte, budú mať viac lykopénu

). 

Môžete si k tomu dať aj varenú quinou, tiež to ide dokopy. Ale dá sa to jesť aj bez prílohy a bez mäsa, keďže rolu bielkoviny nám hrá syr.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *