Výborné, sýte, zdravé a ľahké jedlo plné vitamínov. Len pár prísad a máte perfektný obed za 15 minút!
Potrebujeme:
- 1 menší karfiol
- 10 šparglí – to je jedno koľko si dáte
- balkánsky syr, fetu alebo parmezán cca 50g
- cesnak – strúčik
- soľ, korenie
- pór na ozdobu
Postup:
Karfiol natrháme na menšie kúsky a dáme variť na 10 minút alebo pariť (ostanú v ňom vitamíny). Zo špargle si odkrojíme posledné 3-4 cm a na sucho ju ogrilujeme na panvici asi tri minúty z každej strany. Poslíme a pokoreníme.
Keď je karfiol mäkký, prehodíme ho do mixéru a pridáme prelisovaný cesnak, syr, korenie a všetko poriadne rozmixujeme na kašu.
A potom už len servírujeme. Napríklad s opečenými paradajkami (ak ich tepelne upravíte, budú mať viac lykopénu
).
Môžete si k tomu dať aj varenú quinou, tiež to ide dokopy. Ale dá sa to jesť aj bez prílohy a bez mäsa, keďže rolu bielkoviny nám hrá syr.