Muffiny mi nikdy moc nešli. Buď boli tvrdé alebo suché alebo mi nenarástli, tak som to s nimi prestala skúšať. Týmto arašidovým bez múky som dala šancu. Nie sú to klasické muffky ale sú ako obláčik a úplne sa rozplývajú na jazyku. A sú zdravé. Samozrejme.
Potrebujeme:
- 100g jablkového pyré
- 100g arašidového masla
- 1 PL mandľového mlieka (alebo nízkotučného)
- 1 PL javorového sirupu
- 1 vajce
- kypriaci prášok – štipka
- škorica
- vanilka
- jablko
Postup:
Všetko okrem jablka si rozmixujeme na kašu.
Do polovice naplníme silikónovú formu na muffiny, do každého pridáme kus jablka a dolejeme zvyšok cesta.
Pečieme na 200 stupňoch, cca 15 minút. Necháme vychladnúť aspoň desať minút a opatrne vyklopíme.
Mňam!