Fritatta s hríbami

Raňajky sú základ! Viete o tom, že keď sa naraňajkujete kvalitnými bielkovinami so zdravými tukmi, aspoň do hodiny po zobudení, podporíte tak spaľovanie tukov? Veru tak. Najideálnejšou vľobou sú vajcia – kvalitná bielkovina a kvalitný tuk v jednej škrupinke. Pokiaľ raňajkujete vajcia pravidelne a myslíte si, že už nenájdete recept, ktorým by ste svoje štarovacie jedlo posunuli o level vyššie, tak čítajte! Toto je nářez!

Potrebujeme (na jednu porciu):

  • 2 vajcia
  • 1 PL nízkotučného mlieka
  • 1 ČL paradajkového pretlaku alebo kvalitného kečupu – použila som paradajkovú omáčku z DM drogerie – Tomatensauce Klasik, ale fajn je akákoľvek paradaková omáčka – napríklad Ajvar
  • 30g nízkotučného syru – použila som mozzarelu, prefektný je aj balkánsky či feta
  • soľ, korenie
  • pór, hliva/šampióny

Postup:

Vajcia, mlieko, pretlak a malú časť syru si vymiešame poriadne.

Na rozohriatu panvicu s olivovým olejom to prelejeme a prikryjeme na 5 minút.

Takto to vyzerá po piatich minútach.

Zatiaľ si nakrájame hríby a pór.Po piatich minútach na vajcia pridáme hríby, pór a zvyšok syru a necháme pod pokrievkov ešte 7 minút variť – kontrolujte či sa to nepripeká.

A takto to vyzerá po siedmych minútach.

A potom už len zjeme! Môžte vymeniť hríbovicu za kolieska cherry paradajok.

 

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *