Zmena je život – časť štvrtá

Nová identita – nové dôkazy

Pokiaľ budeme konať stále rovnako, čakajme vždy rovnaké výsledky. Nič nezmeníme = nič sa nezmení. Ako na to?

  1. Rozhodnite sa akým checete byť človekom
  2. Privedú Vás k tomu malé víťazstvá

Tak, najprv je nutné sa rozhodnúť kým vlastne chceme byť. Kým sa túžime stať, aké máme hodnoty, za čím sa chceme dostať. Možno sú to otázky, ktoré neviete s určitosťou zodpovedať, ale čo určite viete, alebo mnoho ľudí vie, je napríklad to, že: chcem mať sixpack na bruchu, chcem si užívať život, nechcem sa stresovať, chcem viac zarábať… Začnite takýmito malými želaniami a postupne sa dopracujete k tomu, kým chcete byť, respektíve k typu človeka, ktorým sa túžite stať.

Potom si položte otázku: ,,Kto by dokázal dosiahnuť tento výsledok?“ ,,Kto by dokázal schudnúť 15 kíl?“ ,,Kto by dokázal zarobiť na nový dom?“ ,,Kto by dokázal rozbehnúť úspešnú firmu?“

Kto by dokázal napísať knihu? Pravdepodobne niekto, kto je spoľahlivý, zodpovedný a dôsledný. Týmto postupom sa nebudete zameriavať na výsledok – napísanie knihy, ale an postup. Na to, ako sa k napísaniu knihy dostanete – ako sa stanete spoľahlivým, zodpovedným a dôsledným.

Týmto spôsobom posilňujete svoju novú identitu. Ak chcete schudnúť, a začnete tápať, spýtajte sa: ,,Čo by urobil zdravý človek vo forme? Dal by si tento koláčik alebo zeleninový šalát? Išiel by si po práci zabehať alebo by si radšej poležal?“

Ak sa budete dostatočne dlho správať ako zdravý človek, stanete sa ním. Sústreďte sa na to, aby ste sa stali určitým typom človeka, nesústreďte sa na výsledok.

Uvedomte si, že naša identita, nie je nikde napísaná a daná. V každom okamihu máme na výber, kým sa chceme stať. Vždy si môžte zvoliť identitu, ktorú posilníte svojimi návykmi, ktoré sú na to vhodné, ktoré si vyberiete.

Návyky nám pomáhajú stať sa človekom, ktorým túžime byť.


 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *