Výborný recept na ľahkú zdravú prílohu k mäsu, alebo šošovici. Takisto super nápad na šalát – teplý alebo studený.
Potrebujeme:
- 1 karfiól
- 2 PL kokosového oleja (pokojne menej ak si strážite makrá)
- 1 strúčik cesnaku
- 2 PL paradajkového pretlaku alebo paradajkovej omáčky
- trošku sušeného čili
- trošku provensálskeho korenia
- 100g kokosového mlieka (použila som BodyFuture)
- soľ
Postup:
Karfiól si porozdeľujeme na ružičky.Na panvici rozhohrejeme olej, pridáme roztlačený cesnak a asi pol minútky opekáme.
Pridáme karfiól a na strednom plameni ho restujeme asi 20-25 minút.
Potom pridáme pretlak, čili a korenie a restujeme ďalších 5 minút.
Nakoniec polejeme kokosovým mliekom a posolíme a varíme cca 5-7 minút.