Škoricový koláčik v hrnčeku

Hrnčekové koláče sú super, lebo ich jete rovno z hrnčeku a nemusíte sa zapodievať tým, či sa vám ich podarí vyklopiť bez toho aby sa prilepili. Tento koláčik je z rastlinných surovín. Je výborný a pripomína mi škoricové hniezdo! Mňam. Ak máte mikrovlnku je za tri minúty hotový. Ak nie (ja nemám), počkáte si 15 minút.

Potrebujeme:

  • 40g mandľovej múky (jemne pomleté mandle)
  • 30g mandľového nesladeného mlieka
  • 5g kokosového oleja
  • 5g javorového sirupu alebo medu alebo stévie
  • štipku kypriaceho prášku
  • 5g kokosového cukru
  • pol lyžičky škorice

Všetky prísady okrem cukru a škorice, zmiešame v hrnčeku alebo malej zapekacej miske.

Škoricu a cukor si premiešame v druhej miske a nasypeme do hrnčeka.

Nožom to jemne vmiešame dnu a vytvoríme taký škoricový vírik.

Buď to dáte na 1-2 minúty do mikrovlnky (bude to strašne horúce!!!) alebo na 15 minút do rúry na 180 stupňov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *