Zdravé, dobré, jednoduché, lacné. Keksíky z ovsených vločiek, len tak do ruky, pre deti, pre dospelých, pre všetkých, ktorým nie je jedno čo dajú do úst. Sú len z rastlinných ingrediencií, bez gluténu a cukru. Ale s chuťou! Sú tak jednoduché, že si ich deti môžu vyrobiť úplne samé.
Potrebujeme:
- 5 PL mletého maku
- 1 stredný banán, čím zrelší, tým lepší
- 2 jablká
- hrsť hrozienok
- 3-4 PL ovsených vločiek
- škoricu
- kto chce, sladidlo – med, javorový sirup…do mojich žiadne sladidlo nešlo
Postup:
Jabĺčka obielime a postrúhame na hrubom strúhadle. Banán roztlačíme na kašu. Všetko spolu zmiešame do lepivého cesta. Tá konzistencia by mala byť taká, že sa vám budú dať vytvarovať guľky a z nich placky, ktoré roztláčame už na plechu s papierom na pečenie. Pokojne pridajte viac banánov alebo viac vločiek či maku ak sa vám cesto nepozdáva. Je to na vás. Pri takýchto koláčikoch sa nemusíte vôbec hrať na presné gramáže. Tak ako to cítite.
Upečieme to na 200 stupňoch cca 30 minút.