Netradičné citrónové koláčiky. Teda ja som o nich po dnes deň nepočula a ešte som ich neochutnala ale aspoň som ich upiekla. Nie je to zdravý recept, je to samý cukor, múka a maslo ale keďže sa ma veľa ľudí na tento recept pýtalo, tak vám ho sem šupnem, veď čo?
Tieto crinkles sú veľmi jednoduché, po upečení sú na povrchu chrumkavé a vo vnútri príjemne husté, skoro ako perník. Mäkké vydržia asi dva dni, treba ich mať v škatulke s jablkom alebo kúskom chleba, ako pri perníkoch, aby ostali mäkké.
Potrebujeme:
V menšej mise zmiešame (stačí lyžicou) do hladka:
- 2 vajcia
- kôru z jedného citróna
- 60g zmäknutého masla
- 100g kryštáľového cukru
Vo väčšej miske zmiešamie:
- 240g hladkej múky
- 100g strúhaného kokosu
- 1 ČL kypriaceho prášku
Menšiu misku prilejeme k sypkým prísadám a vymiešamie na cesto, ktoré dáme na asi 2 hodiny do chladničky. Po vybratí si z cesta odtrhávame kúsky a tvarujeme z nich guličky. V rúre oveľa nenarastú takže nemusia byť veľké ale ani veľmi malé. Tieto vytvarované guľky obalíme v práškovom cukre a položíme na plech. Nieko tie guličky na plechu „pripučí“ lyžičkou. Ja som to neurobila boli mäkké aj tak, tak skúste a uvidíte. Pečieme pri 160 stupňoch asi 15 minút.
Crinkles sa robia na veľa spôsobov. Videla som už aj čokoládovo- pomarančové, kokosové, či makové. Myslím, že je to o tom, kto čo ľúbi. Mne to moje milované dieťa ohodnotilo slovami: ,,Mami, už to nepeč.“ Tak citrónové sa u nás asi neujmú.