Také zdravé rezy

Prvá vec – tieto rezy sú zdravé, lebo tam nie je cukor ani biela múka. Druhá vec – sú zdravé, lebo sú tam datle, orechy, ovsené vločky… Tretia vec – sú zdravé a to neznamená bezkalorické. Štvrtá vec – sú kalorické lebo sú tam orechy, datle, ovsené vločky, kokosová múka… A posledná vec, tá najdôežitejšia, určite je to lepšia alternatíva ako klasické, napríklad medové rezy. Jasné, medové sú medové ale ak sa aspoň trochu zamýšľate nad tým čo zjete a zároveň ľúbite sladké, tento recept si obľúbite.

Potrebujete:

  • Cesto:

120g ovsených vločiek

40g kokosovej múky

40g medu

70g kokosového oleja

vanilkový extrakt

  • „Karamelová časť“

70g orieškového masla

15 datlí

vanilkový extrakt

  • Poleva:

30g horkej čokolády

3g kokosového oleja

Postup:

Ovsené vločky rozmixujete úplne na múku, prehodíte do misy a pridáte kokosovú múku, kokosový olej, med a vanilkový extrakt. Rovnomerne cesto roztlačíte na menší plech na papier a zapečiete na 180 stupňoch asi 15 minút. Necháte vychladnúť.

Strednú časť si pravíme zmixovaním všetkých prísad úplne na pastu. Treba na to trochu trpezlivosti, sem-tam to zoškrabať zo stien mixéra. Túto hmotu rovnomerne natrieme na cesto.

Polevu si spravíme roztopením čokolády s kokosovým olejom nad parou a vylejeme ju na koláč. Dáme stuhnúť do mrazničky asi na hodinu a potom nakrájame na malé kocky alebo ako chceme.

Poznámočka: pri krájaní sa mi odlupla vrchná časť od spodnej. Vyriešila som to tak, ze som na spodnú časť natrela (figový) lekvár a tým som to zalepila. Nič tým nepokazíte, len pridáte kalórie navyše. Skladujte v chladničke ak nezožeriete všetko naraz 🙂

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *