Jabĺčková dobrota

Jablká sú moje najobľúbenejšie ovocie. Sú naše, sú zdravé, vždy sú „na sklade“, je ich milión druhov a majú málo cukru. A sú lacné!

A keď si dáte tento koláč, jak keby ste vyšli z kliniky estetickej medicíny! Kolagén everywhere! 🙂

Na cesto potrebujeme:

70g špaldovej celozrnnej hladkej múky

30g mletého maku

3PL mlieka

50g medu

Plnka:

400g výživy (jablkové pyré) – jeden väčší tégel mi stačil

sáčok Agaru (želatína z morskej riasy) ale môže byť aj normálna

2 jablká

škorica

Postup:

Suroviny na cesto poriadne zmiešame a preložíme do menšieho plechu na pečiaci papier. Rovnomerne ho rozotrieme. Upečieme na 180 stupňoch asi 15 minút. Necháme ho vychladnúť.

Plnku si spravíme tak, že agarový prášok pripravíme podľa návodu – povaríme dve minúty v 0,5L vody. Výživu vylejeme do misky, postruháme tam najemno ešte jedno jablko, pridáme škoricu a zmiešame so želatínou. Na vychladnuté cesto naukladáme najemno nakrájané druhé jablko a vylejeme plnku. Necháme stuhnúť v chladničke asi tri hodiny.

Dobrú chuť

Inak, ak máte radi sladké, dosypte si vanilkový cukor do plnky. Ale garantujem vám, že bez neho vám to len prospeje 🙂

Výživové hodnoty: 98 kcal, 2g B, 18g S, 1g T

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *