Jablká sú moje najobľúbenejšie ovocie. Sú naše, sú zdravé, vždy sú „na sklade“, je ich milión druhov a majú málo cukru. A sú lacné!
A keď si dáte tento koláč, jak keby ste vyšli z kliniky estetickej medicíny! Kolagén everywhere! 🙂
Na cesto potrebujeme:
70g špaldovej celozrnnej hladkej múky
30g mletého maku
3PL mlieka
50g medu
Plnka:
400g výživy (jablkové pyré) – jeden väčší tégel mi stačil
sáčok Agaru (želatína z morskej riasy) ale môže byť aj normálna
2 jablká
škorica
Postup:
Suroviny na cesto poriadne zmiešame a preložíme do menšieho plechu na pečiaci papier. Rovnomerne ho rozotrieme. Upečieme na 180 stupňoch asi 15 minút. Necháme ho vychladnúť.
Plnku si spravíme tak, že agarový prášok pripravíme podľa návodu – povaríme dve minúty v 0,5L vody. Výživu vylejeme do misky, postruháme tam najemno ešte jedno jablko, pridáme škoricu a zmiešame so želatínou. Na vychladnuté cesto naukladáme najemno nakrájané druhé jablko a vylejeme plnku. Necháme stuhnúť v chladničke asi tri hodiny.
Dobrú chuť
Inak, ak máte radi sladké, dosypte si vanilkový cukor do plnky. Ale garantujem vám, že bez neho vám to len prospeje 🙂
Výživové hodnoty: 98 kcal, 2g B, 18g S, 1g T