Jogurtová „overnight“ kaša

Patríte do skupiny ranných vtáčat alebo naopak, ste spomedzi tých lenivejších? Tak či onamak, ak ráno nestíhate pripravovať raňajky, mám pre vás jednoduchú radu: pripravte si ich večer. Nie, nemusíte sa báť, že to nebude čerstvé… Táto jogurtová kaša potrebuje čas, aby bola tak dobrá, ako má byť. Musí totiž cez noc stáť v chladničke. Je to veľmi jednoduchý recept a myslím, si, že väčšinu prísad má každý zdravožijúci človek doma.

Na jednu porciu potrebujeme:

  • 40g ovsených vločiek
  • 120ml rastlinného alebo nízkotučného mlieka
  • 100g banánu (taký stredný banán)
  • 140g gréckeho jogurtu (1 kelímok Milko grécky jogurt 0% tuku – biely, samozrejme)
  • 5g chia semienok (nemusia byť)
  • 50g ovocia (použila som lesnú mrazenú zmes)
  • pár kvapiek vanilkovej stévie alebo iného sladidla
  • škorica
  • zatvárací pohár/nádoba

Postup:

Ak máme mrazené ovocie, roztopíme ho na panvici. Banán roztlačíme, prilejeme mlieko, ochutíme stéviou.

Potom pridáme všetky ostatné ingrediencie a vymiešame.

Zamiešame aj roztopené ovocie a preložíme do pohára. Necháme v chladničke cez noc alebo aspoň 2 hodiny.

 

Samozrejme, je to tak variabilný recept, že je úplne jedno, čo si do kaše dáte. Toto je taký jednoduchý základ, nič nepokazíte, ak zvolíte iné ovocie, pridáte kokos, orechy alebo mak. Možno by sa mohlo niekomu zdať, že porcia je veľká. Pokojne si ju rozdeľte a zvyšok si dajte na desiatu.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *