Číslo na váhe, je len číslo

Dámy, páni, tento článok venujem všetkým, ktorí sú uväznení. Nie doma, kvôli lockdownu ale v sebe. V hlave, v myšlienkach, v neistote, zo svojich kíl. Iste, možno to je pre mnohých z vás úplne bezpredmetná téma. Tak nečítajte. Ak ale zažívate pocity, ktoré pozná väčšina žien, a možno aj mužov, a tie pocity sa týkajú vašej váhy a postavy, čítajte ďalej.

Čoraz viac na nás z každej strany útočia správy o obezite či nadváhe. O tom, aké je to nebezpečné a nezdravé a ako vám to môže „pomôcť“ byť náchylnejší na iné, vážnejšie choroby. Teda, podľa môjho medicínskeho skromného názoru obezita nie je choroba ale o tom inokedy. Vlastne, aspoň na toto je možno celá táto pandémia dobrá – tuční sa nad sebou aspoň zamyslia. Nič, nechcem rozoberať tieto ťažké témy.

Chcela som písať o premene. O konkrétnej premene. Nemyslím tým len vonkajšiu stránku, teda vzhľad, ale aj mentálnu. Ide to totiž ruka v ruke – ak sa nezmeníš v hlave, nezmeníš sa nikde. Som šťastná, keď sa niekto dokáže prenastaviť a chce zo seba spraviť lepšieho človeka. Nezabúdajme na to, že sa začína od seba. V prvom rade, ak ste sa rozhodli pre seba niečo spraviť, pre svoju premenu, pre svoje nové JA, gratulujem, to je prvý krok! Nie je ľahký, ľahšie je hovoriť si „od zajtra, od pondelka, po Vianociach, po fašiangoch, po lockdowne…“ Ďalším veľkým krokom je nájsť si motiváciu – prečo to robím? Pre seba? Do plaviek? Pre muža? To už musíte vedieť vy. Najlepšie je, ak je to čo najkonkrétnejšie! Motivácia „chcem byť zdravá“, je pekná ale dokážete si vôbec predstaviť čo to znamená? Nájdite si konkrétny cieľ, zhmotnite si ho – nápište si to niekde, kde sa na to vždy pozriete, vycapte si fotku tam, kde sa často pozeráte, večer v posteli sa nadýchnite a skúste si precítiť ten pocit, ktorý budete mať, keď svoj cieľ dosiahnete. Tento cieľ by mal byť tak silný, že keď príde slabá chvíľka, a tá verte tomu, že príde, len ju predýchate, neopustíte sa, zanadávate si ale pôjdete ďalej.

Takýto silný cieľ má asi aj moja najnovšia klientka. Presnejšie, online klientka. Nikdy v živote sme sa nevideli, komunikujeme len mejlom. Nastavila som jej jedálniček na mieru, dohodli sme sa na dvojtýždňovej kontrole prostredníctvom fotiek a tým, že mi napíše ako sa má, čo jej vadí, nevadí, či vládze, či jej chutí… Po dvoch týždňoch mi poslala fotky, váhu a miery. Najprv som si prečítala, koľko schudla – po dvoch týždňoch 1kg a v centimetroch po 1 cm, z bokov, brucha a nôh. Áno, dám vám chvíľku, zhodnoťte to, spravte analýzu, uzavrite to s tým, že nič moc, jedno kilo za dva týždne? Poďte do mňa, prejavte svoje znalosti získané z tých istotne úspešných pokusov schudnúť… Dobre? Hotovo? Fajn. Teraz si pozrite fotky.

Tak, znova si spravte analýzu. Čo som tým chcela povedať, okrem toho, že som sa chcela pochváliť? Ha,ha. Chcela som poukázať na to, že váha je len kvapka v oceáne! Pozrite sa tú zmenu, za dva týždne! Nádherne spevnela, postava sa jej úplne inak vyformovala a neviem či to vidíte ale zmizla jej celulitída. Aby som to upresnila – cvičila 3-4 razy do týždňa (no jasné, dá sa cvičiť aj doma, predstavte si to!). Ja nemám slov. Mnoho žien sa nefotí pred svojimi premenami a to je chyba. Váha nie vždy ukáže to čo má. Niekedy dokonca ukazuje to čo by nemala! A mnohé z nás jednoducho nevedia predýchať, že to môže byť zapríčinené niečím úplne iným a nie tým, že strava nefunguje aj keď robíte všetko. Fotky ukážu najviac. Riaďte sa zrkadlom, nie číslom na váhe.

Tu je vidno silnú motiváciu, jasný cieľ, dôveru vo mňa, respektíve v trénera, poradcu, čo tiež nie je ľahké, keď sa nevidíte a ani komunikovať sa poriadne nedá, a to si nesmierne vážim. Tu nejde o to, že sa chválim. Ja chválim ju! A všetky ostatné holky, ktoré mi veria. Ony pochopili, že sa začína od seba, nikto iný to za nich nespraví. Ja som im dala iba návod, manuál, podľa ktorého musia montovať samé. A nech sa páči, takýto je výsledný produkt.

Ešte odcitujem túto superženu:

,,…náladu mám veľmi dobrú, žiadne stresy ani pocity hladu. Práve naopak cítim sa veľmi dobre, ľahšie a mám pocit že stále niečo jem. Cvičila som 3-4x týždenne.“

,,…dúfam že to bude len lepšie a lepšie nech môžeš motivovať aj iné ženy. Urobím pre to maximum😉.“

A ja takisto dúfam, že vás motivujeme, VY musíte urobiť prvý krok a aj druhý a tretí a každý… Lebo tak to proste je.

Kto si verí, vyhráva.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *