Pancakes for not „pancakebutt“

Pár trikov pre proteínové palacinky a lievance sú tu!

Nie je to nič svetoborné, všetko je len o tom, že skúšate a skúšate a nasierate sa ale potom to raz výjde a skúšate znova.

Všetky tieto lahodné obrázky palaciniek sú nízkosacharidové, vysokobielkovinové, chutné a zdravé. Základ tvoria dva vaječné bielky a odmerka proteínu (používam ISO whey Zero od Biotechu).

  1. Základ je svalstvo! Lebo potrebujete fakt silu a vytrvalosť na to aby ste tie bielčiská poriadne vymiešali a neostali vám hrudky.
  2. Obzvlášť dôležitá je panvica! Používam 0 gramov oleja na prípravu čohokoľvek a preto si veľmi potrpím na výber panvice. Jednoducho, keď viem, že tam kde som nie je so mnou kvalitná panvica s nepriľnavým povrchom, palacinky nerobím.
  3. Celkom podstatné je aj to, čím palacinku obraciate. Nedávno sa nám zlomilo také to lízatko, čo má doma každá dobrá babena-pekárka také, čo ste z neho za mládí oblizovali ten sladký žĺtkovo-maslový cukrový krém, no a ja som odvtedy „offcake“. Tým, že nepoužijete olej, sa to cestíčko nezačne kĺzať po panvici samé od seba, tak ho treba trochu pošťouchnout a práve dobrou, poddajnou obracačkou sa to dá pekne popodvihnúť a obrátiť. Inak tu sa mi celkom osvedčilo robiť to na lievancovej panvici lebo jednoduchšie obrátiťe malý lievanec.
  4. Ďalšou vecou je proteín. Proteín, ktorý je vhodný aj na tepelnú úpravu. To si musíte odskúšať. Mne vyhovuje proteín od Biotechu lebo je bezlaktózový, podľa mňa kvalitný a na výber majú strašne veľa príchutí. U mňa vedie škoricová rolka.
  5. Asi posledným tipom je to, že je celkom fajn to zjesť teplé, lebo po vychladnutí je cesto trochu tuhé. Dá sa to zvládnuť ale čerstvosť je čerstvosť.

Hlavne sa nevzdávajte, keď sa Vám to dotrhá, aj tak to chutí dobre! Na vrch si dávam orieškové maslá, sugarfree džemy, nízkokalorické čokoládové krémy, jogurt rozmiešaný s kakaom, banán či škoricu.

Samozrejme, to najjednoduchšie čo môžte urobiť je kúpiť si proteínové cesto na palacinky. Tým, že som ešte nenašla takúto lacto-free zmes, som si vymyslela takúto verziu a popravde, je mi ľahšie na duši, keď viem, že tam sú len bielka a proteín.

Inak tento základ Vám spraví 28g bielkovín, 2g sacharidov, 125 kcal.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *