Ranný enerdžibúst

Prinášam Vám prvý recept! Raňajky pre všetkých, čo nemajú energiu! Bebe to nie je. Túto dobrotu sme si vymysleli doma. Veľa z nás vie, že rastlinné oleje sú pre naše telo neoceniteľným prínosom, no nie vždy je ľahké ich do seba dostať. Piť olej ako vodečku, ktorú ste si podávali do kruhu s kamošmi na lavičke v parku, keď ste mali OSEMNÁSŤ, to nie to pravé olejové. Iste, tekvicový alebo olivový olej na hrianke alebo v šaláte je bájo (čítate to spolu?), ale ešte máme mnoho ďalších, nechcem povedať lepších, skôr s inými účinkami, ktoré sa na takéto jedenie nehodia.

A tu máme riešenie! Pracovný názov – acidobrôtka. Oleje telo najlepšie spracuje so živočíšnou bielkovinou. Používam acidofilné mlieko, najlepšie je z Lidla, PLNOTUČNÉ. Pome na to. Na malý pohár (2 dcl) alebo malú misku potrebujeme:

  • 1 čl ražných/ ovsených vločiek
  • 1 čl sušených hrozienok
  • 1 čl čia semienok
  • 1 čl plnotučného kakaa
  • 1 čl slnečnicových jadierok
  • 2 čl mletých ľanových semienok
  • 2 čl mletých sezamových semienok
  • 2 čl mletého maku
  • 2 čl strúhaného kokosu
  • 2 čl konopných semienok

14 marhuľových jadierok (myslím, že je to v pohode denná dávka)

Oleje. Dala som všetky čo sme mali doma, teda tie čo sa hodia:

  • z hrozienkových jadierok
  • repkový
  • mandľový
  • konopný
  • bodliakový
  • ľanový
  • makový
  • z pšeničných klíčkov

A na koniec: acidofilné mlieko.

V poradí ako máme ingrediencie napísané ich sypeme a lejeme do misky či pohára a zalejeme acidkom. Pokojne si môžete pridať med, naozajstný javorový sirup, nesladené arašidové maslo, kokosové maslo alebo drobné ovocie i banán. Je to veľmi sýte a pomerne ťažké, pre toho, kto nie je zvyknutý konzumovať také množstvo tukov. Začnite s malým pohárom a radšej postupne pridávajte. Je škoda takúto zdravú bombu vyhadzovať! O účinkoch týchto olejov a jadier je plný internet, nie vždy však ľudia vedia ako ich použiť, myslím, že toto je super spôsob ako byť zdravý, silný, plný energie a všetko bez výčitiek (áno aj keď je to plné tuku)! Dobrú chuť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *