Tento recept je aboslútne nezdravý, plný cukru, masla a múky. Po pridaní mojich tajných ingrediencií je navyše neprijateľný pre vodičov, tehotné ženy a deti. Ale v konečnom dôsledku, alkohol sa vypečie a keď to vyberiete z rúry, je v tom diera a je to prefúknuté vzduchom. Takže vlastne, je to vzduch! A okrem toho je to úžasko, úžasko, najúžasko!
Potrebujete:
- 100g hladkej múky
- 125g strúhaného kokosu (alebo mletých orechov)
- 125g masla
- 250g práškového cukru
- 7g prášku do pečiva
- štipka soli
Tajné ingrediencie, ktoré prezradím len Vám:
- rum, neviem koľko, proste som ho tam liala (použila som Don Papá, áno, je drahý ale je kvalitný a je to pre nás, vlastne pre Vás!)
- nastrúhaný muškátový oriešok, tak pšimnežene
A postupujete takto:
Preosejete múku a práškový cukor. A potom všetko okrem tajných prísad šľahnete do misy, kde to poriadne vymiesite. Bude to sypké, tak môžete priliať rum ale nemá to byť kompaktné, takže to neprežeňte. A nastrúhajte oriešok. Poriadne premiešajte a takéto sypké cesto budete plniť do formičiek. Ja som použila silikónovú formu. Plnila som to do plna a narástli báječne, každopádne, vyskúšajte si to. Cesta je dosť, spravte si ich pár, kde bude menej cesta, kde bude viacej, prípadne tam ešte šlahnite rum ak sa to veľmi drobí a zle sa Vám pracuje. Skúšajte. Tak či onamak, výsledok naozaj stojí za to! Ešte sa zvyknú namáčať konce rožkov do čokolády. No, neviem, či dovtedy ešte budú…
Nezabudnite! Sú to fúkané rožky. Fúkané vzduchom. Sú deravé. V dierach je vzduch a vzduch je neškodný…